Bu ortaklık kapsamında, CaetanoBus'un şehir içi otobüslerinde kullanılan Toyota hidrojen yakıt hücresi teknolojisi, TEMSA'nın elektrikli ve uzun yol otobüs tecrübesiyle birleştirilerek yeni bir TEMSA otobüs platformunda entegre edilecek. Bu hidrojen yakıtlı otobüs, yaklaşık olarak 1.000 kilometre menzil sunarak farklı yol ve coğrafya koşullarına uygun bir seçenek olacak.

TEMSA CEO'su Tolga Kaan Doğancıoğlu, bu iş birliğinin iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik taahhütleri doğrultusunda atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, bu otobüsün şehirler arası yolculuklarda hem yolculara hem de operatörlere yeni bir deneyim sunacağını vurguladı.

TEMSA, bu projenin ardından Türkiye'nin ilk şehirler arası hidrojenli otobüsünü yollara çıkarmış olacak. Şirket, daha önce ASELSAN ile birlikte Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otobüsünü geliştirmişti ve sıfır emisyonlu ürün gamına 10. aracı eklemiş olacak.

Bu iş birliği, TEMSA'nın sürdürülebilirlik ve çevre dostu taşımacılık alanındaki taahhütlerini bir adım daha ileriye taşıyor ve bu teknolojilerin ticarileştirilmesine önemli bir katkı sağlıyor.