Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde estetik düzeni sağlamak adına yürüttüğü çalışmalara Türkoğlu ilçesinde de devam ediyor. Özellikle ev ve iş yerlerinin tadilatı esnasında ortaya çıkan inşaat atıklarının rastgele bir şekilde çevreye bırakılmasını önlemek amacıyla Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve KASKİ ekipleri iş birliğiyle ilçe merkezinde temizlik çalışmaları başlatıldı.

İnşaat Atıklarının Kontrol Altına Alınması

Çalışmalar kapsamında, mahalle, cadde ve sokaklarda biriken inşaat atıkları, iş makineleri kullanılarak toplanıyor. Toplanan moloz ve hafriyat atıkları daha sonra özel olarak belirlenmiş döküm sahasına naklediliyor. Ayrıca, yağışlarla taşınan hafriyat atıkları ve rusubat gibi maddeler de cadde, meydan ve bulvarlardan temizlenerek ulaşımın aksamadan devam etmesi sağlanıyor.

Çevre ve Görüntü Kirliliğine Karşı Etkili Mücadele

Yoğun bir şekilde sürdürülen temizlik çalışmaları ile Türkoğlu ilçe merkezi, inşaat atıklarından arındırılarak çevre kirliliği ve kötü görüntü oluşumlarına karşı etkili bir mücadele yürütülüyor. Bu çalışmalar, hem estetik düzenin sağlanması hem de çevre bilincinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.