Üç siyasi parti, Anayasa Mahkemesi tarafından tarihe karıştırıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Yeni Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin hukuki varlıklarının sona ermesine karar verildi.

Başsavcılığın dava dilekçesinde, Yeniden Dünya Partisi'nin 2016 yılında ilk kongresini yapmasına rağmen daha sonra üst üste 2 kez büyük kongresini gerçekleştiremediği, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin ise ilk büyük kongrelerini zamanında yapamadıkları ve zorunlu parti organlarını oluşturamadıkları belirtildi.

Anayasa Mahkemesi, bu gerekçelerle Yeni Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi'nin, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 121. maddesi ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 87. maddesi gereğince dağılmış sayılarak hukuki varlıklarının sona erdiğine karar verdi.

Bu kararın ardından, söz konusu partilerin mal varlıkları, Siyasi Partiler Kanunu gereği hazineye geçti. Bu gelişme, Türkiye'deki siyasi sahnedeki değişikliklere işaret ediyor ve ülkenin siyasi arenasındaki dinamikleri etkileyebilir.