Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Kasım Pazar günü 3 bin 921 adayın katılımıyla gerçekleştirilen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçlarını 24 Kasım Cuma günü açıklayacak. Sınav sonuçları, MEB'in resmi web sitesi olan http://www.meb.gov.tr veya http://odsgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecek. Bu sınav sonuçlarına göre, 58 bin 965 aday uzman öğretmenlik, 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik unvanını elde etmeye hak kazanabilecek.

Sınav sonuçlarının sorgulanması için adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ilgili web adreslerine giriş yapabilecekler. Sınav sonuç ekranında adayların uzman öğretmenlik sınavından aldıkları doğru ve yanlış cevaplar ile toplam puanları yer alacak. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup, sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

Değerlendirme sırasında her sorunun eşit puan ağırlığına sahip olduğu ve yanlış cevap sayısının doğru cevap sayısını etkilemeyeceği belirtildi. Cevap anahtarındaki hataların Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi durumunda, hatalı soruların doğru seçenekleri dikkate alınarak değerlendirme yapılacak. Ayrıca, değerlendirme sırasında iptal edilen soruların puanlaması, geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanmasıyla gerçekleştirilecek.