Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi öncesi IRF Başkanı Anouar Benazzouz ile bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, bu kongrenin karayolu sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getireceğini ve başarıyla düzenleneceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirterek, "Karayolu sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek IRF 2024 kongresini de inşallah başarıyla düzenleyeceğiz. Bugün düzenlenen ASECAP Days 2023’te kongre öncesi esasında bu anlamda bir fikir verecektir. Önümüzde 1 yıla yakın bir süre var. En iyi şekilde hazırlanarak güzel bir kongre süreci yaşayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki sene Bakanlığımızın ev sahipliğinde 15-17 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 2024 IRF Dünya Kongresi’ne herkesi davet ediyorum" şeklinde konuştu.

IRF Başkanı Anouar Benazzouz ise, Türkiye ile ortak çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, "2024 kongremizin de başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Bizim güvenimiz tam. İstanbul deklarasyonuyla güçlü bir ses elde ettikten sonra COP 27- 28 ve 29’da da sesimiz ve mesajımız bir olacak. Özellikle altyapı ve ulaşım konularında çok güçlü mesajlar vereceğimize inanıyorum" dedi.

Görüşme sırasında, Fas'ta meydana gelen depremin ulaşım hatlarına verdiği zararlar da ele alındı. Bakan Uraloğlu, görüşmenin ardından IRF Başkanı Benazzouz'a plaket takdim etti.