Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kahramanmaraş’ta Sevgi Seli

Kahramanmaraş’ta düzenlenen programda vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs seçimlerinde Kahramanmaraş olarak şahsıma verdiğiniz yüzde 72’yi bulan destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş’ın 28 Mayıs’ta da iradesine sahip çıkarak en yüksek katılımla sandığa gideceğine ve tercihini çok daha yüksek oranla bizden yana yapacağına inanıyorum. Türkiye Yüzyılı destanını sizinle birlikte yazacak, deprem sonrası Kahramanmaraş’ın yükselişini sizinle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

YEREL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kahramanmaraş’ta Sevgi Seli

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın da katılımıyla Valilik önünde gerçekleştirilen programa 70 binin üzerinde vatandaş katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce sırasıyla kürsüye gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, MHP lideri Bahçeli ve Binali Yıldırım; deprem bölgelerinde hayata geçirilen çalışmalar, Türkiye’nin 21 yıllık süreçte hayata geçirdiği yatırımlar, 14 Mayıs seçimleri ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rabbim Ülkemizi ve Milletimizi Her Türlü Afetten Korusun

Vatandaşların yoğun alkışları eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Depremden 2 gün sonra başlayan Kahramanmaraş ziyaretlerimizin en sonuncusunu Ramazan Bayramı’nın ikinci günü gerçekleştirdik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremde evleri, iş yerleri yıkılan veya kullanılamaz hâle gelen vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum” diye konuştu.

Kısa Sürede Depremzede Kardeşlerimizin Yanında Olduk

Deprem bölgelerinde tüm imkânların seferber edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afetin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. İlk günlerde, kötü hava şartları, altyapının hasar görmesi ve yıkım alanının genişliği sebebiyle bazı aksaklıklar yaşanmış olsa da, hamdolsun kısa sürede depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük arama kurtarma, yardım ve yeniden inşa operasyonlarından birini yürüttük. Bakanlarımızı, kurum yöneticilerimizi, belediye başkanlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, gönüllülerimizi âdeta deprem bölgesine yığdık. Bugüne kadar deprem bölgesinde görev alan personel sayımız 650 bini buldu. Yurt dışından ve ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 35 bin arama kurtarma personeli, haftalarca çalışarak en son enkaz yığınının altındaki umudu yaşatma mücadelesi verdiler. Bununla birlikte, giyim ve gıdadan temizliğe, geçici barınmadan kalıcı konutların inşasına kadar depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmalar kurduk. Kendi şehirlerinde kalan yaklaşık 3 milyon kardeşimize, kurduğumuz 905 bini aşkın çadırda ve 112 bini aşkın konteynerde barınma imkânı sağladık” dedi.

650 Bin Yeni Konut

Kalıcı konutların inşasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Kira ve taşınma yardımlarıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayacak vatandaşlarımıza destek olduk. Kalıcı barınma çalışmalarıyla ilgili ise kendimize bir hedef koyduk. Dedik ki 319 bini bir yıl içinde olmak üzere, 650 bin yeni konut inşa ederek deprem şehirlerimizin tamamını ayağa kaldıracağız. Hemen kolları sıvadık, devletin ve ülkenin tüm imkânlarını bölgeye yığarak hazırlıklara başladık. Yıkılan binaların enkazlarını kaldırdık. Ağır hasarlı binaları yıkıp onların yerlerini de temizledik. Orta hasarlı binaları da yeniden inşa kapsamına aldık. Zemin etütlerini bitirdiğimiz yerlerde hemen temelleri attık. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerinin teslimini bile yaptık. Şu anda deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların silüetleri yükselmeye başladı. Önümüzdeki Ekim, Kasım aylarıyla birlikte kalıcı konutları hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Köy evlerinin teslimlerini de etap etap yapacağız” cümlelerini kaydetti.

Türkiye Yüzyılı Destanını Birlikte Yazacağız

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs seçimlerinde Kahramanmaraş olarak şahsıma verdiğiniz yüzde 72’yi bulan destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Aday ve parti ayrımı yapmaksızın yaşadıkları acı kayıplara rağmen milli iradenin gücüne sahip çıkarak sandığa giden Kahramanmaraş’ın edelerine, yiğit evlatlarına teşekkür ediyorum. Mecliste Cumhur İttifakı olarak hamdolsun 322 ile çoğunluğu elde ettik. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise en yakın rakibimize, açıklanan resmi sonuçlara göre 2 milyon 539 bine yakın fark atmamıza rağmen ikinci tura kaldı. Kahramanmaraş’ın 28 Mayıs’ta da iradesine sahip çıkarak en yüksek katılımla sandığa gideceğine ve tercihini çok daha yüksek oranla bizden yana yapacağına inanıyorum. Türkiye Yüzyılı destanını sizinle birlikte yazacak, deprem sonrası Kahramanmaraş’ın yükselişini sizinle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak” 

Arıkan, “Bizim en büyük projemiz, şehrimizi bir an önce ayağa kaldırmak” 

21-03-2024 - YEREL

Dulkadiroğlu Belediyesi, Meslek Liseli Öğrencilerle Bank Üretimine Başladı

Dulkadiroğlu Belediyesi, Meslek Liseli Öğrencilerle Bank Üretimine Başladı

21-03-2024 - YEREL

Başkan Mahçiçek, TMMOB'a Bağlı Meslek Odalarıyla İftarda Buluştu

Başkan Mahçiçek, TMMOB'a Bağlı Meslek Odalarıyla İftarda Buluştu

21-03-2024 - YEREL

Kahramanmaraş Havalimanı'nda Şubat Ayında 21.518 Yolcuya Hizmet Verildi

Kahramanmaraş Havalimanı'nda Şubat Ayında 21.518 Yolcuya Hizmet Verildi

21-03-2024 - YEREL

Başkan Güngör, Milli Savunma Bakanı Güler ile Valiliği Ziyaret Etti

Başkan Güngör, Milli Savunma Bakanı Güler ile Valiliği Ziyaret Etti

21-03-2024 - YEREL