19 Eylül Gaziler Günü, Pazarcık ilçesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Bu özel günde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşallik" rütbesi ve "Gazilik" unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül 1921 anıldı.

Tören, Pazarcık Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Saat 09:30'da başlayan törende, Pazarcık Kaymakamlığı ve Pazarcık Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu. Ardından, katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma ile son buldu.

Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, gaziler, oda ve dernek yöneticilerinin katıldığı tören, Gaziler onuruna düzenlenen bir yemekle sona erdi.

Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, yemekte yaptığı konuşmada, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, hayatta olanları şükranla ve teşekkürle, Hakk'ın rahmetine kavuşan kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.