Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü için uzun bir süredir devam eden atama belirsizliği sona erdi. Kahramanmaraş'ın yeni İl Sağlık Müdürü, Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi olarak belirlendi.

Haziran ayında Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'nden istifa eden Ali Nuri Öksüz'ün yerine, geçen ay Beytullah Şahin atanmıştı. Ancak atanma işlemi ertesi gün siyasi baskılar nedeniyle iptal edilmişti. Bu olayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü pozisyonu üç ayı aşkın bir süre boş kalmıştı.

Sonunda bu boşluğa, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yapan Dr. Vehbi Şirikçi atanarak son verildi. Dr. Vehbi Şirikçi, uzun bir süre boyunca Kahramanmaraş'ta sağlık sektöründe çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir hekimdir.

1982 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Dr. Vehbi Şirikçi, lise eğitimini Kahramanmaraş Çukurova Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 2000 yılında başlayarak 2006 yılında mezun oldu. Ardından 2009 yılında İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimine başladı ve 2013 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olarak mezun oldu.

2014 yılında Osmaniye Düziçi Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları uzmanı olarak göreve başlayan Dr. Şirikçi, 2016 yılında Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne tayin oldu. 2017 yılında aynı hastanenin Yörük Selim Ek Hizmet Binası Başhekim Yardımcılığı'na atanmasının ardından daha sonra Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi.