AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., Kahramanmaraş ve Adıyaman'da yeni elektrik abonelikleri için başvuruda bulunacak vatandaşlara yönelik önemli bilgiler içeren bir duyuru yaptı. 6 Şubat depremleri sonrasında bölgede yaşanan yıkım ve yeniden yapılanma sürecine dikkat çekilen açıklamada, konteynerlerin, yaşam ve ticaret alanları için abonelik başvurularında artışa neden olduğu ifade edildi.

Açıklamada, başvuru süreçlerinde tüketiciler tarafından evrak ibrazı ile ilgili yanlış anlaşılmalar yaşandığı ve bu durumun zaman zaman sorunlara yol açtığı belirtildi. Ayrıca, başvuruların hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi ve enerji bağlantılarının yapılabilmesi için evrakların doğru ve eksiksiz olarak ibraz edilmesinin önemi vurgulandı.

Açıklamada, şirketin iş ve işlemlerinin T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Mevzuatları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtilerek, Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği'nin 10. Maddesi'nde bağlantı başvurusu esnasında ibraz edilmesi gereken belgelerin açıkça belirtildiği ifade edildi. Bu belgeler arasında tapu kaydı, yapı kullanım izin belgesi veya bu belgeler yerine geçecek bir belge, onaylı elektrik projesi, inşa halindeki yapılar için yapı ruhsatı gibi evraklar bulunuyor.

Ayrıca, deprem sonrasında yaşanan olağanüstü hallerin (OHAL) ardından başvuru ve bağlantı süreçlerinde ilgili belgelerin talep edilmediği, ancak OHAL sürecinin sona ermesiyle başvuru ve bağlantı süreçlerinde ilgili belgelerin talep edildiği ifade edildi. Bu noktada, vatandaşlardan belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanarak başvuru yapmaları istendi.

Açıklamada, elektrik aboneliği başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi ve bağlantı işlemlerinin sorunsuz bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için vatandaşların belirtilen belgeleri eksiksiz olarak ibraz etmeleri gerektiği belirtildi.