Daha önce uygulanan deprem bölgesinde mücbir sebep uygulaması için büyük çaba harcayan ve Bakanlık nezdinde önemli çalışmalar yapan Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdullah Kalın, Mücbir sebep uygulamasının süresinin beklenenden daha da uzun süreye çekilmesinin çok önemli olduğunu ve uygulamanın Nisan 2025 yılına kadar uzatılmasının halkta ciddi bir beklenti olduğunu açıkladı. 

Daha önce de mücbir sebep uygulamasının uzatılmasında TÜRMOB ile birlikte önemli çalışmalar ve kulis yürüten Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdullah Kalın, mücbir sebep süresinin uzatılacağını ve düşünülen sürenin yetersiz olduğunu söyledi. 

Yaptığı açıklamada “TÜRMOB ve Oda'mızın yoğun çalışması ve temaslarıyla, Sayın Vekilimiz Prof. Dr.Mehmet Şahin' in destek ve katkılarıyla, Deprem Bölgesinde Mücbir sebebin uzatılacağı bilgisini almış bulunmaktayız.

Uzatılacak sürenin çok kısa ve sınırlı olabileceği bilgisi tarafımızda mevcut olmakla birlikte, bu sürenin bir kereye mahsus ve son kez olmak üzere 28 Şubat 2025 , Beyan ve Bildirimlerin ise Nisan-Mayıs 2025 olarak belirlenmesi Deprem Bölgesinde, Meslek Camiamız, Esnaf Sanatkarlarımız ile Sanayici ve İş dünyamız için çok çok önem arz etmektedir. 

Süreler konusunda yoğun çalışma ve temaslarımıza aralıksız devam edeceğiz.

Başta Hazine ve Maliye Bakanlığımıza, Gelir Idaresi Başkanlığımıza, Sayın Vekilimiz Prof.Dr.Mehmet Şahin'e, TÜRMOB Genel Başkanımız Sayın Emre Kartaloğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkürler eder, saygılarımı sunarım”diye konuştu.