Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AB Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiser Oliver Varhelyi ile Brüksel'de gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ve AB arasındaki projeler, ulaşım ve haberleşme alanlarındaki işbirliği hakkında önemli konuları ele aldı.

Bakan Uraloğlu, görüşmeler sırasında Türkiye'nin küresel ölçekte koridor perspektifi ile ulaştırma altyapısı alanında kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ve koridor perspektifinde hedeflere ulaşma yolunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca Uraloğlu, AB ile mali iş birliğini hızlandırmak ve güçlendirmek amacıyla çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile AB arasında iş birliğini derinleştirecek çok önemli konuların ele alındığını ve bu çalışmaların önümüzdeki süreçte aynı samimiyetle sürdürüleceğine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Kasım veya Aralık ayı gibi Türkiye ile ilgili yayımlanacak olan raporda, görüşmelerde ele alınan diyalog ve iş birliği konularının değerlendirilip önerilere yer verileceğine inanç belirtti.

Uraloğlu, ulaştırma sektöründe katılım müzakerelerinin 2006 yılından bu yana sektör dışı sebeplerle durakladığını hatırlatarak, bu durumun ticaretin ve taşımacılığın aksamaması gerektiğini vurguladı ve Türkiye ile AB ilişkilerinin önemini vurguladı.

Görüşmede, diyalog mekanizmasının gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, Türkiye'nin bölgesel iş birliğine önem verdiğini ve AB ile ulaştırma alanındaki iş birliğinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, yüksek düzeyli ulaştırma diyaloğunun büyük önem taşıdığını ve bu mekanizmanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

AB Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi ise Uraloğlu'nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, görüşmelerde ele alınan AB projeleri ile ilgili finansman sağlamayı planladıklarını ifade etti. Varhelyi, yeşil enerji, dijital ekonomi ve bağlantılılık gibi önemli konularda işbirliği yapmayı hedeflediklerini vurguladı.