Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir merkezinde hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi'nin etaplarının hızla ilerlediğini açıkladı. Proje kapsamında şehre 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. Çalışmalar arasında Azerbaycan Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi arkası, Valilik karşısı, Müftülük Meydanı, Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Zübeyde Hanım Bulvarı'nı içeren alanlar bulunuyor.

Şehir merkezinde Kentsel Tasarım Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, Azerbaycan Mahallesi'nde bin bağımsız bölümlük konutların inşasının hızla devam ettiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi arkasında bulunan eski üniversite yerleşkesinde yıkım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı.

Proje kapsamında Müftülük Meydanı, Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Zübeyde Hanım Bulvarı'nın kesiştiği U parsel adı verilen alanda kentsel tasarım çalışmalarının hızla devam ettiği ifade edildi. Bu alanda binin üzerinde bağımsız bölüm inşa edilerek, Trabzon Caddesi, Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Zübeyde Hanım Bulvarı'nın eski canlılığına kavuşturulması hedefleniyor.

Şehir Merkezine 10 Bin Konut ve İş Yeri

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kentsel Tasarım Projesi ile şehir merkezine 10 binin üzerinde konut ve iş yeri kazandırılacağını belirtti. Çalışmaların etaplar halinde sürdüğünü vurgulayan Güngör, peyzajı ve mimarisiyle şehre değer katacak bu projenin hayırlı olmasını diledi.