Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilgi ve davranış kabiliyetini güçlendirmek amacıyla geçici barınma merkezleri, okullar ve kurumlar üzerinde eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor.

Geçici Barınma Merkezleri ve Okullarda Yangın Eğitimleri

İtfaiye ekipleri, şehir merkezi ve ilçelerdeki geçici barınma merkezlerini, okulları ve kurumları ziyaret ederek yangına müdahale eğitimleri veriyor. Bu faaliyetler kapsamında, vatandaşlara yangın önleme, müdahale, söndürme ve kurtarma konularında teorik bilgiler aktarılıyor.

Tatbikatlarla Eğitimler Pekiştiriliyor

Verilen teorik eğitimlerin ardından, gerçekleştirilen tatbikatlarla vatandaşların öğrendiği bilgiler pekiştiriliyor. Meydana gelebilecek olası yangın durumlarında nasıl müdahale edileceği, yangının kontrol altına alınması ve kurtarma operasyonları gibi konular pratikte deneyimleniyor.

Vatandaşlardan Teşekkür ve Memnuniyet

Eğitimlere katılan vatandaşlar, yangına müdahale konusunda edindikleri yeni bilgiler için İtfaiye ekiplerine teşekkür ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, afet ve acil durumlara karşı bilinç ve müdahale hızını artırmak amacıyla eğitim ve tatbikatların artarak devam edeceği vurgulanıyor.