Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası kurumlar iş birliğiyle şehre yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu ile yapılan sözleşme kapsamında şehre kazandırılacak projeler ile ilgili izleme ve değerlendirme faaliyetlerini tamamlayan heyet, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği sözleşmesini imzaladı.

Toplamda 10 Milyon Dolarlık Hibe İle 4 Yeni Proje

Fondan ayrılan toplam 10 Milyon Dolarlık hibe ile şehre 4 yeni proje kazandırılacak. Bu projeler arasında 6 megavat kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali, Çocuk Kütüphanesi ve Sanat Merkezi, Danışmanlık ve Kariyer Planlama Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi yer alıyor.

Başkan Güngör’den Açıklama

Başkan Güngör, projelerin hayırlı olması için yapılan iş birliğine dikkat çekerek, “Yeni Kahramanmaraş vizyonuna ve şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak bu projeleri ivedilikle hayata geçirerek şehrimizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına katkı sağlayacağız. Kahramanmaraş’ımız için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak projeler üretmeye, şehrimizi daha da ileri taşıyacak yatırımlar hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.