Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında başlatılan çalışmaların hızla ilerlediğini duyurdu. Şehir merkezinde 5 farklı noktada kurulan şantiyelerde yapılan çalışmaların yanı sıra, eski üniversite yerleşkesindeki yıkımın gerçekleştirildiğini belirtti.

Projenin Hükümet Bulvarı kısmında devam eden yapım çalışmalarının yanı sıra, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki imalatlara da yıkımın ardından hızlı bir başlangıç yapılacağını ifade etti. Güngör, proje kapsamında bölgeye 200'ün üzerinde konut ve 100'ün üzerinde iş yeri olmak üzere 300'ü aşan bağımsız bölüm inşa edileceğini belirtti.

Kentsel tasarım süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Güngör, projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından finanse edildiğini ve bakanlık ile Emlak Konut iş birliğiyle yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Başkan Güngör, "Bölgede 300'ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek. Peyzajı ve mimarisiyle şehrimize değer katacak çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.