Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, belediyenin engelli vatandaşlar için yürüttüğü çalışmalara vurgu yapan Mahçiçek, özel ihtiyaç sahibi bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını artırmak adına çeşitli projelere imza attıklarını belirtti.

Başkan Mahçiçek, ilçeyi inşa ve ihya ederken engelleri ortadan kaldırmaya özel bir önem verdiklerini ifade etti. Engelli bireylerin eğitimine destek olmak, yaşamlarını kolaylaştırmak ve topluma entegrasyonlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi veren Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi; "Özel ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak telakki eden bizler, kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümü için ilçemizde önemli adımlar attık. Binalarımızı, ilçemizi ve sokaklarımızı yeniden inşa ederek, engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz."

Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün tüm özel ihtiyaç sahibi bireyler için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu. Ayrıca, özel ihtiyaç sahibi bireylerin spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında başarılar elde ettiğine dikkat çekerek, onların topluma örnek olduğunu vurguladı.

Başkan Mahçiçek, özel ihtiyaç sahibi çocuklar ve aileleri için hayata geçirilen projelerden bahsetti. Down sendromlu bireyler için Hamidiye Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımını tamamlayarak hizmete sunduklarını ve engelli çocukların günübirlik bakımını sağlayan Kısa Süreli Yaşam Merkezi (KIYAM)'ni Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne devrettiklerini belirtti.

Başkan, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Engelli bireylerimize yönelik yapılan bütün çalışmaların destekçisi olacağımız sözünü yinelerken, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan kardeşlerimin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum."