Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, mesajında Türk Milleti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak, liderliğindeki mücadele ve bağımsızlık azmiyle tarihi bir önder olduğuna vurgu yaptı.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik ederek, Türk Milleti'ne bağımsız bir ülke bıraktığını ifade eden Başkan Mahçiçek, Atatürk'ün hayatını ülkesine ve milletine adayarak, Türkiye'nin zor şartlara ve sınırlı imkanlara rağmen nasıl bağımsız bir ülke haline geldiğini gösterdiğini belirtti.

Ayrıca, Başkan Mahçiçek, Türkiye'nin ay-yıldızlı bayrağı altında farklılıklarıyla bir arada yaşama anlayışını Atatürk'ün öncülük ettiği Cumhuriyet'in getirdiği değerlerle birleştirdiğini ifade etti. Türkiye'nin geleceğine büyük bir ümitle ve kararlılıkla baktıklarını belirten Mahçiçek, Cumhuriyet'in kurucusunu ve tüm şehitleri rahmetle anarak, Kahramanmaraş'ı daha ileriye taşımak için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.