Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anma duygularını paylaştı. Başkan Okay, Atatürk'ü Türk Milleti'nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olarak tanımlayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin içerisinde bulunduğu zorlu şartlara rağmen, kurtuluş mücadelesini başlatan, milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı güçle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. En büyük mirasım diyerek Cumhuriyeti gelecek nesillere emanet etmiştir. Onun emanetine en güzel şekilde sahip çıkarak, milletimizin ve devletimizin her alanda daha iyi olması için çalışıyoruz."

Başkan Okay, Cumhuriyet'in 100. yılında devletin ve milletin ortaya koyduğu büyük eserlerin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin bir yansıması olduğunu belirterek, "Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85’inci yılında, rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.