Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan KDV uygulama tebliğine göre, bu kart, şifre ve kodların Türkiye'de yerleşik olanlar tarafından yurtdışı firmalardan temin edilmesi durumunda, bu kişiler tarafından beyan edilip ödenmesi gerekiyor.

Türkiye İçerisinde ve Yurtdışında İthalat ve Satış İşlemleri

Sanal ortamda veya fiziki mağazalarda satılan kart, şifre ve kodların Türkiye'de yerleşik KDV mükellefi olmayan gerçek kişiler tarafından yurtdışı elektronik hizmet sunucularından temin edilmesi durumunda, KDV'nin yurtdışı mukimi firma tarafından beyan edilip ödenmesi gerekiyor. Türkiye'de satılması halinde ise hesaplanan KDV'nin satıcı firmalar tarafından beyan edilmesi öngörülüyor.

Ödeme Aracı Niteliğindeki Kart, Şifre ve Kodlar KDV'ye Tabi Olmayacak

Sanal veya fiziki ortamda satılan, ancak belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını temsil etmeyen, ödeme aracı niteliğindeki kart, şifre ve kodların yurt dışından temini veya Türkiye içerisinde satışı ise KDV'ye tabi olmayacak.

Dijital Ürün ve Hizmet Pazarlaması için Yeni Düzenleme

Bu düzenleme, dijital ürün ve hizmetlerin pazarlanması alanında vergisel düzenlemeleri güncelleyerek, sanal ortamda gerçekleşen ticaretin vergi mevzuatına uygun hale getirilmesini amaçlıyor.