Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Bölümleri ve Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, Aşık Veysel'in ölümünün 50. yılında anıldı. Program, İnsan ve Toplum Bilimleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve pek çok katılımcıyı ağırladı.

Programın Başlangıcı ve Saygı Duruşu

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, MESDER Başkanı Lütfi Bilir, Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Melike Somuncu ve diğer akademik personellerin katılımıyla anlam buldu.

Sunum ve Müzik Dinletisi

KİÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Özlem Ünalan tarafından Âşık Veysel’in hayatı, eserleri ve kültürdeki yeri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ardından müzik öğretmenleri Ali Baygın, Umut Koçer ve Samed Harmankaya, Âşık Veysel'in türkülerini ve deyişlerini sahneledi.

Kapanış ve Hediye Takdimi

Program, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, MESDER Başkanı Lütfi Bilir ve Melike Somuncu tarafından, Doç. Dr. Özlem Akalın ve müzik öğretmenlerine teşekkür ve hediye takdimi ile son buldu.

Rektör Bakan, programın güzellikleri ve anlamı için teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.