Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ek zam düzenlemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, yılbaşı ve temmuz ayını bir arada değerlendireceklerini belirtti. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Yıl ortasında daha farklı bir tablo var. Yıl ortasında SSK, Temmuz yıl ortası dediğimiz biliyorsunuz, emekliler, çalışanlar bir yılbaşında artış alıyorlar, bir de yıl ortasında artış alıyorlar. Yıl ortasında artış hesaplanırken yine toplu sözleşme ve enflasyon farkları dikkate alınarak hesaplamalar yapılıyor. Oralarda Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur daha yüksek görünüyor, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayındaki bu sistemden kaynaklanan şeyler."

İki Formül Gündemde: Yılbaşı ve Temmuz Ayı Birlikte Değerlendirilecek

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarına göre, emekli maaşlarındaki ek zamlar için gündemde iki formül bulunuyor. Yılbaşı ve temmuz ayının birlikte değerlendirilmesi, toplu sözleşme ve enflasyon farklarının dikkate alınması planlanıyor.

Sonuç ve Düzenleme Süreci

Bugünkü uygulanan sistemin sonuçlarına vurgu yapan Yılmaz, toplu sözleşme ve enflasyon farklarının, mevcut düzenlemeleri etkilediğini ifade etti. Yapılacak düzenlemelerin, emeklilere yapılacak artışlarda daha adil ve dengeli bir sistem oluşturmayı hedeflediği belirtiliyor.