Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, PKK/YPG/KCK'lı ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirildiği belirtilerek, Irak ve Suriye kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine hava harekatları düzenlendiği ifade edildi.

29 Hedef İmha Edildi: Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

Açıklamada, icra edilen hava harekatları sonucunda bölücü terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedefin imha edildiği belirtildi. Operasyonlarda, yerli ve milli mühimmatın maksimum düzeyde kullanıldığı vurgulandı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için alınan tedbirlerin önemine dikkat çekildi.