6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gözler yıllardır beklenen İstanbul depremine çevrildi. Uzmanlar sık sık uyarılar yapıyor, vatandaşları ve yöneticileri ne yapmaları konusunda bilgilendiriyor.

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki de Marmara Bölgesi'nde beklenen depremi değerlendirdi.

Hürriyet'e konuşan Moriwaki, "Marmara Bölgesi’nin risk altında olduğunu düşünüyorum. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kimse ne zaman olacağını söyleyemez ama bir gün gelecek, bu depremi az hasarla atlatmak için hazır olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanı İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de söyledi. İstanbul’da zemini iyi olmayan Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece’nin sıra sıra boşaltılması düşünülebilir. Buralar konut bölgesi olmamalı." dedi.

Yoshinori Moriwaki, depremin ne zaman olacağına ilişkin de şunları söyledi: "Bana hep soruyorlar; İstanbul Depremi ne zaman, ne kadar büyüklükte olacak diye. Ama bunu hiç kimse yüzde 100 bilemez. Çünkü bir hesaplama yöntemi yok. İstanbul depremi çok yakın derken, hemen yarın olabilir. Bir sene içinde olabilir, on sene içinde olabilir. Ama insan hazır olmalı. Şimdi hazır olunmalı. Bu anlamda hazırlığı hemen yapmak lazım. Türkiye depreme hiç hazır değil."