Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'nde, SANKO Holding'e "Asırlık Firma" ödülü takdim edildi. Aynı törende, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan 4 SANKO şirketi de başarı plaketi ile ödüllendirildi.

Protokolün Hazır Bulunduğu Tören

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Vekili Muhammet Önder, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi gibi önemli isimler katıldı. Tören, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren GSO üyesi 59 firmanın yanı sıra, Cumhuriyet döneminden önce kurulan 10 firmanın da "Asırlık Firma" ödüllerinin verilmesiyle gerçekleşti.

Ödüller Protokol Üyeleri Tarafından Verildi

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ödül alan firma temsilcilerine ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte sundu. Asırlık Firmalara verilen ödüller arasında 1904 yılında kurulan SANKO Holding de yer aldı.

Başarı Plaketleri SANKO Şirketlerine Takdim Edildi

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan SANKO şirketleri de başarı plaketi ile ödüllendirildi. SANKO Tekstil İşletmeleri, ÇİMKO Çimento ve Beton, SANKO Enerji ve Süper Film Ambalaj şirketlerinin ödülleri, protokol üyeleri tarafından temsilcilere takdim edildi.

500 Büyük Sanayi Kuruluşu Sıralamaları

Üretimden net satışlar baz alınarak yapılan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında, SANKO Tekstil İşletmeleri 114’üncü, ÇİMKO Çimento ve Beton 150’nci, Süper Film Ambalaj 239’uncu, SANKO Enerji ise 262’nci sırada yer almıştı.

Ödül törenine, Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Mehmet Mustafa Gürban, Ertuğrul Kaya, önceki dönem milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanları, diğer il ve ilçe oda-borsa başkanları, kurum temsilcileri, sanayiciler ve davetliler katıldı.