Süper Lig ve yardımcı, VAR, A Klasman ve yardımcı hakemler, Halil Umut Meler'in MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşadığı saldırının ardından maçlara çıkmama kararı almışlardı. Ancak yapılan yazılı açıklamada, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye iletilen endişe ve taleplerin ardından hakemlerin bu kararı değiştirdiği bildirildi.

Endişe ve Taleplerin Dile Getirildiği Toplantı

Hakemlerin yazılı açıklamasında, 11 Aralık'taki MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Halil Umut Meler'e yapılan saldırının sonrasında, devlet kademeleri, TFF ve adli mercilerin hızlı şekilde radikal tedbirler aldığı belirtildi. Hakemler, bu süreçte TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya gelerek endişe ve taleplerini dile getirdi. Toplantıda ele alınan konu başlıkları arasında "saha içi ve seyahat güvenliği", "olası şiddet ve darp olaylarında hakemlerin hukuki ve sağlık ihtiyaçlarının TFF tarafından üstlenilmesi" ve "disiplin talimatlarında daha caydırıcı düzenlemelerin yapılması" yer aldı.

TFF Başkanının Taahhütleri ve Hakemlerin Göreve Dönüş Kararı

Toplantı sonrasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, konularda gerekli çalışmaların yapılacağını taahhüt ettiği belirtilen açıklamada, hakemlerin bu olumlu gelişmelerin ardından kamu görevine geri dönme kararı aldıkları ifade edildi. Hakemler, devlet kademeleri, TFF ve adli mercilerin attığı adımların futbol hayatının normal akışına dönmesine katkı sağladığını belirterek göreve dönme kararını açıkladı.