Hagari, saldırının İsrail güçlerine ait bir tankın roketatarla hedef alındığı bir bölgede gerçekleştiğini belirtti. Aynı anda bu bölgedeki iki binada meydana gelen patlamalar sonucunda binaların çöktüğünü ifade etti.

İki Binada Meydana Gelen Patlamalar

Saldırının olduğu bölgedeki iki binada meydana gelen patlamaların etkisiyle 21 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini aktaran Hagari, şu ana kadar 10 askerin isminin açıklandığını belirtti.

Toplam Kayıplar 556'ya Yükseldi

Hagari, patlamanın İsrail güçlerince yerleştirilen patlayıcılardan kaynaklandığının tahmin edildiğini paylaştı. İsrail ordusu, 27 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen asker sayısının toplamını güncellemedi, ancak Gazze Şeridi'ndeki toplam kayıp sayısının 221'e ulaştığını açıkladı.

7 Ekim Sonrası Gazze Şeridi'nde Çatışmalar

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalar, Hamas'ın İsrail'e yönelik kapsamlı saldırısıyla 7 Ekim 2023'te başladı. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Filistinli Kayıplar

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen İsrail saldırılarında en az 25 bin 295 Filistinlinin öldüğü, 63 bin kişinin yaralandığı belirtiliyor. Sivil altyapının hedef alınması, hastane ve eğitim kurumlarına yapılan saldırılarla birlikte çatışmaların insanî boyutu büyümeye devam ediyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Artan Şiddet

Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların yanı sıra Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları devam ediyor. Bu bölgelerde yaşanan çatışmalarda 369 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hizbullah ile Sınır Çatışmaları

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda devam eden çatışmalarda ise 29 Lübnanlı sivil, 166 Hizbullah mensubu, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.