Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptali sonrasında çıkan haberlere göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifa ettiği iddiaları kulisleri sarstı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maça Atatürk görseli taşıyan tişörtlerle çıkmak istemesi ve buna izin verilmemesi üzerine maçın ertelenmesi, Türk futbolunu sarsarken, bu gelişmelerin ardından Mehmet Büyükekşi'nin istifa ettiği haberleri medyada geniş yankı buldu.

Ancak TFF yetkilileri, bu iddiaları yalanladı ve Mehmet Büyükekşi'nin istifa etmediğini açıkladı. Resmi açıklamada, "Mehmet Büyükekşi'nin istifa ettiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisi görevinin başındadır." ifadelerine yer verildi.

Yaşanan Gelişmeler:

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Atatürk görseli taşıyan tişörtlerin giyilmesine izin verilmemesi nedeniyle ertelendi.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk görseli taşıyan tişörtlerle çıkmak isterken, bu taleplerine Suudi otoritelerin olumsuz yanıt vermesi üzerine maça çıkmama ve Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Pankarta izin vermediler. Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam netleşmedi konu." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Her iki kulüp, yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'ye dönmeye karar verdi.