Kahramanmaraş'ta bulunan İklime Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, büyük Türk bayrakları açarak duygusal bir koreografi ile "Kudüs" yazısını oluşturarak Filistin-Gazze topraklarının işgaline ve orada yaşanan zulme karşı bir tepki gösterdiler.

Okul yönetimi, bu etkinliği "Değerler Eğitimi" kapsamında gerçekleştirdi. Bu etkinlikle öğrencilere merhamet, dayanışma ve birlik bilincini aşılamayı amaçladılar.

Okulun bahçesinde tam 300 metre uzunluğunda bir Türk bayrağı açıldı, bu da etkinliğin büyüklüğünü ve önemini vurguladı.

Öğrenciler ayrıca, Filistinli Müslümanların direnişine destek olmak ve kutsal topraklardaki işgalin sona ermesine katkıda bulunmak amacıyla okudukları hatimleri Gazze'deki şehitlere bağışladılar. Ayrıca ellerindeki destek amaçlı pankartlarla şiirler okudular, marşlar söylediler ve dualar ettiler.

Okulun mehter takımı da öğrencilerin Gazze etkinliğine destek verdi.

İklime Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah Balbaba, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Bugün Kahramanmaraş İklime Hatun Kız İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimize değerler eğitimi çerçevesinde 'Değerler Eğitimi' çerçevesinde merhamet bilincini geliştirmeyi, dayanışmayı, birlikte kardeş olmayı aşılamayı öğretmek ve anlatmak üzere bir araya geldik ve böyle bir etkinlik düzenledik. Bu coşkuyu öğrencilerimizle ilelebet yaşayacağız inşallah. Filistinli kardeşlerimiz üzülmesinler, mahzun olmasınlar; yalnız değiller. Allah’ın izniyle sonuna kadar hep birlikte tüm Türkiye olarak, tüm dünya Müslümanları olarak, bir yürek olarak onların arkasındayız. Ve inşallah Allah’ın yardımı ve Nusret’iyle zafer inananların olacak ve bu işi Rabbim Nusret’iyle, Lütfü ve keremiyle bize zafer nasip edecek inşallah."