Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından, deprem bölgesinin hızla iyileştirilmesi amacıyla gece gündüz çalıştıklarını ve vatandaşların evlerine bir an önce kavuşmalarını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem bölgesinde her bir vatandaşımız, yuvasına bir an evvel kavuşsun diye gecemizi gündüzümüze kattık. 850 bin bağımsız bölüm yapacağız. Bunlardan 200 bininin yapımına hızla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki ayrıca, 'Yerinde Dönüşüm' projesine de değinerek, projeye başvuruda bulunan 226 bin 325 kişiye dönük çalışmaların devam ettiğini ve bu çalışmalar sonucunda güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu evlerin inşa edileceğini belirtti.

Depremler sonrasında bölgedeki iyileştirme ve inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü vurgulayan Bakan Özhaseki, "El birliğiyle, gönül birliğiyle; güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz." dedi.