Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu İlçesi'nde yeni yapılaşma planlarını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, imar planı değişiklikleri ve kat sınırlamaları hakkında detaylar paylaşıldı. Başkan Güngör, Dulkadiroğlu İlçesi'nin imar planının son hali hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Daha önceki çalışmalardan da kesitler sunan Başkan Güngör, “Plan notu ile getirilen kat artışı ve emsal artışı vardı, bunları kaldırmıştık. 12 İlçemizin büyük bir kısmında kat düzenlemeleri yapılarak yapı ruhsatı verilmesinin önü geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Yine aynı şekilde, Küçük Sanayi Sitesi, Toptancılar, Köy Garajı, Kayseri ve Gaziantep Çevre yolu civarı, konut dışı kentsel çalışma alanlarını 4 katla sınırlandırıp bu şekilde ruhsat verilmesinin önünü açmıştık."

Şehir merkezinde yapılan zemin etüt çalışmalarına da değinen Başkan Güngör, "Trabzon bulvarında zemine göre zemin +3 veya zemin +4 şeklinde bina yapılacağını belirtmiştik. Boğaz içi ve Sümbüllü bölgesindeki zemin çalışması hızla sürüyor" dedi.

Ayrıca, depremde kaybedilen konutların yerinde dönüşümünü hızlandırmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Güngör, Dulkadiroğlu ilçesinin imar planının oluşturulmasında yerinde dönüşüm taleplerini dikkate aldıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Dulkadiroğlu ilçesinde yerinde dönüşüm taleplerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Güngör, "Evi yıkılan hak sahiplerinin yüzde 60’dan fazlası yerinde dönüşüm için müracaat etmiş durumda. Kırsaldaki hak sahipliği ise 3 bin 147 hak sahipliği olduğunu da görüyoruz. Bir yerde yapılaşma şartlarını oluştururken, zemin etüdüne bağlı ortaya çıkan duruma göre, bakanlığımızla da istişare ederek buradaki kararları aldık. Büyük bir afet yaşadık ve bundan sonra böyle bir afette böyle bir acı daha yaşamak istemiyoruz, daha dirençli şehirler oluşturmak için gayret ediyoruz" dedi.

Başkan Güngör, Dulkadiroğlu ilçesinde hasar ve zemin durumlarına dikkat edilerek emsalin korunarak kat sayısının 5 ile sınırlandırıldığını açıkladı. Ayrıca, cadde kenarlarındaki konutlarda alt katların işyeri olarak kullanılabileceğini ancak asma kata izin verilmeyeceğini belirtti. Konutlarda ise Zemin +4 kat inşaat yapılmasına izin verildiğini ifade etti.

Yapılan açıklamalarla, Dulkadiroğlu İlçesi'nde yeni yapılaşma planlarının ve kat sınırlamalarının detayları kamuoyuna sunulmuş oldu.