Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın duyurusuyla birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen 2023-2024 burs başvuru sonuçları açıklandı. KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan üniversite öğrencileri, sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Açıklanan sonuçlar doğrultusunda, burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenen yeni miktarlarda ödemeler yapılacak. Lisans öğrencilerine 2 bin, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin, doktora öğrencilerine 6 bin lira olarak belirlenen KYK bursları, öğrencilere maddi destek sağlayacak.

Öğrenciler, KYK burs başvuru sonuçlarını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama adresini kullanabilirler. Ayrıca, öğrencilere verilen şifrelerle Ziraat Bankası şubeleri üzerinden ödeme detaylarını ve bankamatik kartlarını öğrenmeleri mümkündür.

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, ilk defa burs veya kredi alacak öğrencilere ödemeler, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında yapılacaktır.