İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, canlı yayında Arap ülkelerinin liderlerine yönelik çarpıcı bir açıklama yaptı. Gazze'deki İsrail saldırıları devam ederken kameraların karşısına geçen Netanyahu, Arap liderlerine seslenerek, "Eğer çıkarlarınızı korumak istiyorsanız, tek bir şey yapmak zorundasınız: Sessiz kalın!" dedi.

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Devam Ediyor

Netanyahu'nun tehditleri, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü askeri operasyonlar sırasında geldi. İşgalci İsrail ordusu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın saldırısı üzerine Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı düzenliyor. Saldırılarda şu ana kadar binlerce kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in Verilerine Göre Son Durum

İsrail'e göre, 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda 361 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Ayrıca, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunduğu belirtildi. Gazze'deki hükümet ise ölenlerin sayısının 11 bin 180'i aştığını, bu ölümlerin çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

Çatışmalarda Hizbullah İle İsrail Arasında Ölümler

Gazze'deki çatışmaların yanı sıra, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda 8 Ekim'den bu yana 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.