Alman otomobil üreticisi Mercedes'in CEO'su Ola Kaellenius, Gazze'yi bombalayan İsrail'e maddi destek sağladıklarını açıkladı. Kaellenius, İsrail'e yönelik gerçekleşen saldırıların dünya genelinde derin endişe yarattığını belirterek, bu yardımın mağduriyetleri hafifletmeye katkı sağlamak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Kaellenius, sosyal medya platformu LinkedIn üzerinden yaptığı paylaşımda, "Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik. Sahadaki mağduriyetlerin en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Mercedes-Benz, yardım kuruluşları United Hatzalah ve Alman Kızılhaçı'na toplam 1 milyon euro bağışta bulunuyor. Bu bağışın, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik olduğu belirtildi.

CEO Kaellenius, ayrıca Tel Aviv'deki Ar-Ge tesisleri ekibiyle sürekli iletişim halinde olduklarını ve çalışanlarının güvenliğinin en büyük öncelikleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, şiddet mağdurları ve kayıplar yaşayan herkesin yanında olduklarını, düşüncelerinin yaralılar, kaçırılanlar ve aileleriyle olduğunu belirtti.