CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türk Tabipleri Birliği ve Temiz Hava Hakkı Platformu tarafından hazırlanan "Deprem Bölgesinde Üç Kentte Asbest Tespit Çalışması" raporunu değerlendirdi. Raporda Adıyaman, Kahramanmaraş ve Elbistan'da farklı asbest türlerinin varlığının tespit edildiği belirtiliyor. Tutdere, bu duruma rağmen Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlardan herhangi bir açıklama gelmediğine dikkat çekti.

Tutdere, asbestin kanser riskine neden olduğuna dikkat çekerek, bu tehlikeli maddeye karşı alınması gereken önlemleri sıraladı. Ayrıca, asbestli yapıların güvenli bir şekilde uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı.

CHP Milletvekili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yöneltilen sorular arasında asbestle ilgili çalışmaların neler olduğu, asbest ölçüm çalışmalarının sonuçları, tespit edilen asbest miktarları ve türleri ile deprem bölgesindeki vatandaşların nasıl korunacağına dair soruları da bulunuyor.

Tutdere, asbest tehlikesine karşı alınacak önlemlerin vatandaşların sağlığını koruma görevi olduğunu vurgulayarak, bu konuda bakanlığın acil önlemler alması gerektiğini belirtti.