İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, İran dün gece İsrail'e yaklaşık 100 balistik füze, 30 seyir füzesi ve 160 kamikaze İHA ile saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılara ek olarak, Lübnan'dan da yaklaşık 40, Yemen ve Irak'tan da bireysel olarak füze ve İHA fırlatıldığı belirtildi.

İsrail ordusuna göre, savaş uçakları ABD öncülüğündeki diğer ülkelerle iş birliği yaparak İsrail toprakları dışında bulunan "20'den fazla seyir füzesini imha etti". Haberde, İsrail'e herhangi bir seyir füzesinin ulaşmadığı, isabet eden balistik füzelerin ise altyapıya hafif hasarlar verdiği ifade edildi.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da düzenlediği hava saldırısının ardından gerilim yaşanmıştı. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırıya misilleme yapacağını duyurmuş, İsrail ise karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu belirtirken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.