Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, KAFA TV'de yaptığı açıklamada, Kocaeli dahil olmak üzere içinden fay hattı geçen 18 ili gözyaşları içinde uyararak, bu illerin kaderinin Kahramanmaraş ve Hatay gibi olabileceğini söyledi. Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin altındaki fayların oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Görür, her kentte 7 ve üzeri deprem oluşturma kapasitesi bulunduğunu belirtti. Bu 18 ilde olası bir deprem durumunda zarar ve kaybın anormal derecede fazla olacağını ifade etti.

Görür, duygusal bir anıyı paylaşarak, Adana'da bir apartmandaki sakinlere deprem uyarısında bulunduklarını ancak bu uyarının kabul edilmediğini anlattı. Depremin ardından o apartmandaki insanların yaşamadığını söyleyen Görür, başka bir yerde yaşanan depremin ardından kendisine video gönderen bir gruptan aldığı mesajla duygusal anlar yaşadığını ifade etti. Gelen mesajda, "Hocam, size saygılar sunarız. Siz çok uyardınız. Biz dinlemedik. Şimdi Erkenek yok" denildiğini aktardı.

Deprem günü yaşadığı bir anıyı gözyaşları içinde paylaşan Görür, bir kadının kendisine "Hocam, bizi kurtar" dediği bir görüntülü arama aldığını ve bu olayın ardından uzun süre ağladığını dile getirdi. Bu anının, uyarılara rağmen dinlemeyen insanların yaşadığı acı bir sonu temsil ettiğini söyledi.