Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlamaları kapsamında yapılan özel ödeme, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini içermekte olup, bu kapsamda çalışan emeklilerle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçileri kapsamamaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, toplamda 4 milyon 680 bin çalışan emekli ve ÇKS'lilere 5000 TL ikramiye ödemesi gerçekleştirilecektir.

Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye Ne Zaman Yatacak?

Çalışan emeklilere yönelik ödeme, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı münasebetiyle yapılan özel bir ödeme programını içermektedir. Fiilen çalışmayanların dışında kalan emekliler, 2023 Ekim ödeme döneminde bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL tutarındaki ödemeden faydalanacaklardır. Bu ödemeden, gelir veya aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak olan çalışma sonucunda ödemeler yapılacak ve güncel gelişmelerle ilgili bilgiler haberimizde paylaşılacaktır.

Emeklilere Daha Önce Yatırılmıştı

Emeklilere yönelik 5 bin lira ödemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmiştir. Bu ödemeler kasım ayının ilk iki haftası içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılmıştır.