Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek liderliğindeki belediye, yeşil kalkınma politikası çerçevesinde doğayı koruma ve enerjide dışa bağımlılığı azaltma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım attı. Belediye, Türkiye'nin önde gelen enerji hizmet firması Consus Enerji iştiraki olan Tres Enerji ile işbirliği yaparak 2.3 megavat kurulu güce sahip panellerle üretilen elektriğin bir kısmını kullanma hakkını elde etti. Bu anlaşma kapsamında 10 yıl boyunca elektriği yüzde 12 indirimli kullanma imkanına sahip olan belediye, gelecekte elde edilen güneş enerjisiyle de kendi elektriğini üretebilecek.

Yeşil Kalkınma Politikasıyla Uyumlu Projeler

Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki 'Yeşil Kalkınma' politikasına uyumlu projelerle dikkat çekiyor. Başkan Mahçiçek'in liderliğinde gerçekleştirilen EXPO 2023 serüveni, uluslararası alanda tescillenerek Türkiye'ye kazandırıldı. Şehirde yer alan 780 bin metrekarelik alan, doğa dostu ve duyarlılık teması çerçevesinde özenle tasarlanan projelerle yaşam alanına dönüştürüldü.

Solar Enerji Projeleri ile Çevreci Adımlar

Onikişubat Belediyesi, güneş enerjisi projeleriyle çevreci adımlar atmaya devam ediyor. Belediye hizmet binası, EXPO 2023 Sergi Alanı ve Nikah Sarayı'nda kurulan solar enerji santralleri ile kendi elektriğini üretmeye başladı. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle belediye, enerji verimliliği konusunda liderliğini sürdürüyor ve sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda önemli adımlar atıyor.