Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nda deprem bölgesinin pilot bölge olarak belirlendiğini belirterek, "Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" dedi.

Faizsiz Kredi ve Projelere Destek

Program kapsamında gençlere evlilik hayallerine ve projelerine destek olunacağını vurgulayan Göktaş, faizsiz kredi imkanı sunacaklarını ve bu desteğin gençlerin kendi projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olacağını belirtti. 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sağlanacak.

Başvuru Şartları ve Yaş Kriteri

Bakan Göktaş, başvuru şartları arasında başvuruda bulunan gençlerin 18-29 yaş arasında olmalarının gerektiğini ifade etti. Ayrıca, çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması şartının getirildiğini belirtti.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Eğitim Taahhüdü

Başvuruların Bakanlık internet sitesinden alınacağını söyleyen Göktaş, başvuruda bulunan gençlerin resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmaları gerektiğini ifade etti. Değerlendirmelerin ardından fondan yararlanacak gençlerin Bakanlık tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini vurguladı.