Yaklaşık 7,8 Milyon Euro bütçeye sahip olan proje, yüzde 85'i AB hibesi, yüzde 15'i ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Proje kapsamında şehre 15 adet elektrikli otobüs ve 7 adet şarj istasyonu eklenerek çevre dostu ve sıfır karbon emisyonlu ulaşım hedefleniyor.

Şehir İçi Toplu Ulaşımda Çevre Dostu Alternatifler

Elektrikli otobüsler, deprem sonrası şehirdeki ulaşım sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlıyor. Özellikle depremzedeler için oluşturulan kalıcı konut alanları ile şehir merkezi arasında hizmet verecek olan otobüsler, çevre dostu ve özel gereksinimlilere uygun bir ulaşım alternatifi sunacak.

Yeni Otobüslerle Şehir Standartlarına Uygun Ulaşım

Yeni eklenen elektrikli otobüslerle birlikte şehir içi ulaşım filosu, çağdaş ve çevre dostu standartlara uygun hale getiriliyor. Sıfır karbon emisyonu ve sessiz çalışma özellikleri, şehir standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak.

Proje ile ilgili açıklama yapan Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, ihale dosyalarının hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ve projenin 2024 yılı içinde hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti.