SANKO Sanat Galerisi'nde, ressam Abdurrahim Güney'in "Bakışlar" temalı resim sergisi, 17 Kasım 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Güney, 27 Ekim 2023'te açtığı sergisinde 22 eseriyle sanatseverleri renk ve ifade dolu bir yolculuğa davet ediyor.

Ressam Güney, 40 yılı aşkın süredir resimle uğraşan bir sanatçı olarak, "Bakışlar" temasında eserlerini sergiliyor. Gözlere özel bir vurgu yapan sanatçı, portrelerini renkli arka planlar önünde betimleyerek zıt renkleri kullanarak izleyiciyle güçlü bir bağ kurmayı hedefliyor. Sergide, fon ile portre arasındaki renk ve ton bağlantısına özel bir önem verildiği belirtiliyor.

Abdurrahim Güney'in eserleri, Güney Güzel Sanatlar Akademisi'nde sürdürdüğü sanatsal faaliyetlerin yanı sıra ödüllü bir sanatçının kariyerini de yansıtıyor. Sanatçının duygularını, heyecanlarını, sevinçlerini iç dünyasında harmanlayarak tuvallerine aktarması, eserlerine ekspresyonizmin etkisini daha fazla hissettiriyor.

SANKO Sanat Galerisi, sergiyi ziyaretçilere her gün 10.00-22.00 saatleri arasında açık tutacak.

Abdurrahim Güney Kimdir?

Abdurrahim Güney, 1969 yılında Erzurum Pasinler'de doğdu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Güney, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Sanatçı, kişisel 12 sergi açmış ve ulusal ile uluslararası alanda 16 ödül kazanmıştır. Çalışmaları birçok resmi ve özel koleksiyonda yer almaktadır. Güney, Güzel Sanatlar Akademisi'nde sanatsal faaliyetlerine devam ederken aynı zamanda Antalya Atatürk Anadolu Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Çalışmalarında özellikle ekspresyonizm etkisi görülen sanatçı, son dönem eserlerinde kadın portreleri ve atlar konularına odaklanmıştır. Güney, izleyici ile resim arasında güçlü bir bağ kurmaya çalışarak fantastik kurguları ve deformasyonu portrelerinde kullanmaktadır. Kadın portrelerini çiçekler, kelebekler, köpükler ve baloncuklar gibi yardımcı figürlerle birleştirerek izleyici üzerinde daha etkili bir anlam oluşturmayı amaçlamaktadır.