Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından bölgedeki çocuklara moral olması amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından özel bir çocuk etkinliği düzenlendi. Yurt genelindeki okulların tatil edilmesiyle birlikte, depremzedelerin yaşadığı konteyner kentte gerçekleşen etkinlikte çocuklar, çeşitli aktivitelerle ara tatilin tadını çıkardı.

Etkinlik kapsamında çocuklar, şişme şato, yüz boyama, atölye çalışmaları, maskotlar, survivor parkuru gibi birçok eğlenceli etkinlikle buluştular. Ayrıca, bilimsever Mucit Abla Elçin Yalçıneli de çocuklara bilimi sevdirmek adına deneyler gerçekleştirdi ve müzikal gösterilerle etkinliğe renk kattı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, ara tatil dolayısıyla bakanlığın çevre ve çocuk temalı çalışmalarını deprem bölgelerinde sürdürdüğünü belirtti. Şahin, çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla sıfır atık atölyeleri düzenlendiğini ve çocuklara atık maddelerden neler yapabileceklerini öğrettiklerini ifade etti. Şahin, etkinliklerin devam edeceğini ve bakanlığın ilgili deprem bölgelerinde çalışmalarına ayın 17'sine kadar devam edeceğini söyledi.

Çocuklar hem eğlendikleri hem de öğrendikleri etkinlikle moral bulurken, bakanlık yetkilileri de depremzedelerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.