Ressam Abdurrahim Güney, SANKO Sanat Galerisi'nde "Bakışlar" temalı resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Güney'in tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserler, izleyicilerle buluştu.

Serginin açılışında, ressam Abdurrahim Güney, sanatın toplumları bir araya getiren ve iyileştiren bir güce sahip olduğunu vurguladı. Güney, "Daha yaşanabilir bir dünya için toplumların ortak paydası olan sanatın, birleştirici yönünü göz ardı etmemeliyiz." dedi.

Güney, resim sanatının kendi yaşamı ve ailesi için önemli bir yer tuttuğunu belirtti ve 40 yılı aşkın bir süredir resim yapmanın kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti. Eserlerinde gözlerin ön planda olduğuna dikkat çeken Güney, fon ile portre arasındaki renk ve ton ilişkisine özel bir önem verdiğini açıkladı. Portreleri renkli arka planlar önünde betimleyerek zıt renkleri kullanarak izleyicilerle resimler arasında güçlü bir bağlantı kurduğunu ifade etti.

Ayrıca, Güney, insanların sevdikleri işi yapmanın başarıya giden yolda önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Resim sanatını ailece çok seviyoruz. Eşim ve çocuklarım da resim sanatıyla ilgileniyor. Resim bizim yaşamımızda çok özel bir yere sahip. Her birey sanatın bir dalıyla ilgilenmeli veya sevdiği, hayalleri olan işi yapmalı. Sanat, toplumların gelişmesinde, ilerlemesinde çok önemli bir etkendir. Sanayileşen ve gelişmekte olan ülkelerde önemli yer tutan sanat, Avrupa'nın gelişmesine de katkı sunmuştur. Sanata ve sanatçıya değer vermeyen toplumların ilerlemesi mümkün değil."

Güney, açılışta Cumhuriyet'in 100. yıl dönemini kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahramanları minnetle andığını sözlerine ekledi.

Sergi açılışına SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, ressam Ayşegül Bakkaloğlu, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmenleri Hüseyin Yıldırım ve Özer Çağlar, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

SANKO Sanat Galerisi'nde sergilenecek olan Abdurrahim Güney'in "Bakışlar" temalı resim sergisi, 17 Kasım 2023 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.