Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bürokratları da katıldı. Depremin etkilediği bölgelerde inşası devam eden konutlar, şehir meydanları ve "Yerinde Dönüşüm" projeleri gibi çalışmaların durumu ele alındı.

Bakan Özhaseki toplantıda, depremin etkilediği bölgelerin hızla yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı ve şu sözleri kaydetti: "İlk gündem maddemiz 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerimizi ayağa kaldırmak. Birlikte çalışıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz. Şehirlerimizi yeniden inşa etmek ve iyileştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Oluşan sorunları çözmek ve olumsuzlukları ele almak için hassasiyetle çalışıyoruz. Tüm gücümüzle bir aradayız ve şehirlerimizi eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz. Arazi üzerinde büyük bir çaba içerisindeyiz."

Toplantı, deprem sonrası bölgenin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların daha iyi koordine edilmesini sağlama hedefiyle düzenlendi.