SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü, "KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve Astımla Yaşam" konulu halka açık bir konferans düzenledi. SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Atilla Akkoçlu, konferansta normal aktiviteler sırasında solunum sıkıntısı yaşayan bireyler için çözümler üretmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Akkoçlu, "Nefes Darlığı ile Yaşam" konusunda katılımcılara bilgi verirken, amacın nefes darlığı, astım ve KOAH gibi hastaların sorularına yanıt vermek olduğunu vurguladı. Hastaların sorunlarını değerlendirerek tedavi yöntemlerini belirlediklerini ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

DOÇ. DR. NEVHİZ GÜNDOĞDU

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, "KOAH ile Yaşam" konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Gündoğdu, KOAH'ın geri dönüşümü olmayan, ilerleyici hava akımı kısıtlanması ile karakterize bir hastalık olduğunu belirtti. Risk faktörlerini genetik faktörler, sigara, çevresel ve mesleki maruziyet, iç ve dış ortam hava kirliliği olarak sıralayarak tanı konulduktan sonra hastaların doğru bilgilendirilmesinin ve yakından takip edilmesinin önemini vurguladı.

UZMAN DR. ALİ ERSOY

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Ali Ersoy ise "Astım ile Yaşam" konulu sunumunda astımın semptomlarını ve tedavi süreçlerini açıkladı. Astım tedavisinde hasta-hekim işbirliği ve kişiye özgü tedavi programlarının önemine dikkat çeken Uzm. Dr. Ersoy, aynı zamanda hastaların tetikleyicilerden uzak durmalarının ve korunmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Konferans, SANKO Üniversitesi Hastanesi Zeugma Toplantı Salonu'nda gerçekleşti ve katılımcıların sorularıyla sona erdi.