SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantepli Öğretim Üyeleri Baltalimanı Grubu'nun düzenlediği toplantıya konuk olarak katıldı. İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen 341. Baltalimanı Toplantısı'nda, Prof. Dr. Dağlı, üniversitenin kuruluşundan bu yana elde ettikleri başarıları ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Prof. Dr. Dağlı, sağlık alanında ihtisaslaşmış Türkiye'nin ilk tematik üniversitelerinden biri olan SANKO Üniversitesi'nin güçlü bir alt yapıya ve ekibe sahip olduğunu vurgulayarak, üstlendikleri misyon çerçevesinde Türkiye'ye katma değer sağlayacak bireyler yetiştirdiklerini ifade etti. Öğrenci odaklı bir üniversite olduklarını belirten Dağlı, eğitim-öğretim süreçleri ve öğrencilere sunulan olanaklar hakkında bilgi verdi.

Üniversitenin başarılarına değinen Prof. Dr. Dağlı, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin tüm bölümlerinin akredite olduğunu ve Tıp Fakültesi'nin de bu çalışmaları tamamlayarak akreditasyon başvurusu yapacağını açıkladı. Türkiye'deki üniversitelerin değerlendirildiği Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) Raporu'nda SANKO Üniversitesi'nin birçok kategoride A Plus ve A sıralamasında yer aldığını belirtti.

Rektör Dağlı, SANKO Üniversitesi'nin 2023 yılında 4 öğretim üyesinin ürettiği 5 proje ile TÜBİTAK tarafından desteklendiğini ve birçok öğretim elemanının çalışmalarının ödüle layık görüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen "Popüler Programların Mezun Memnuniyeti" anketlerinde tüm lisans programlarının en üst sırada yer aldığını paylaştı.

Prof. Dr. Dağlı, üniversitenin gelecek planlarından da bahsederek İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu kurma başvurularının kabul edildiğini ve proje süreci tamamlanan modern kampüslerinin inşasına başlanacağını ifade etti. Ayrıca, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olduğunu belirterek öğrencilere sunduğu eğitim olanaklarından bahsetti.

Toplantıya SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci de katıldı. Prof. Dr. Türkan Uğur Dai'nin şehirde yetişen başarılı kişilerle ilgili sözlerinin ardından Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversitenin Gaziantep'in kalkınmasına katkıda bulunma amacını vurgulayarak konuşmasını tamamladı.