Onikişubat Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı EXPO 2023 Kitap Fuarı'nın açılış gününde, şair ve yazar Serdar Tuncer, katılımcıları duygusal bir konuşma ile etkiledi. Fuarın "100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz" sloganıyla başlaması, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Serdar Tuncer, sahnede yaptığı konuşmada, kitapların insanları aydınlatan kılavuzlar olduğunu vurgulayarak, "Düştüğümüz yerden kitapla kalkacağız. Yaralarımızı o kitaplardaki bilgilerle ve ilimle saracağız" dedi. Aynı zamanda Filistin'de yaşanan işgali hatırlatan Tuncer, kültürel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğine dikkat çekti.

Serdar Tuncer'in kitapları, özellikle "Sen İstanbul Kokardın," "Aynalar," "Satır Arası Hikayeler," "Delilim Yok Kalbimden Başka," "Sermayem Yok Derdimden Başka," "Hiçbir Zaman Hiçbir Şey," ve "Aşık Olan Neylesin" gibi eserler, okurların büyük ilgisini çekiyor. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e teşekkür eden Tuncer, EXPO 2023 Ülke Bahçeleri'nde sahnede kitaplarını imzaladı.

Tuncer, sözlerini şu şekilde tamamladı: "2023'e inşaatla, çimentoyla, betonla, İHA'yla, SİHA'yla geldik ama 2071'e kitapla ve insanla yürüyeceğiz. O yüzden bu organizasyonlar çok kıymetli. Onikişubat Belediyesi’ne ve Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum."

Söyleşinin ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Serdar Tuncer'e EXPO 2023'ün sembol çiçeği Maraş Sünbülü'nü takdim etti.

EXPO 2023 Kitap Fuarı, hafta içi ve hafta sonu 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, son günü olan 12 Kasım 2023 Pazar günü sona erecek.