Bazıları, 26 yaşındaki modelin zaferini "zamanın ruhu" olarak nitelerken, diğerleri Shiino'nun Japonya güzeli kriterlerine uymadığını savundu. Bu durum, ülkede Japon kimliğinin sorgulanmasına ve güzellik standartlarına dair derin bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Gözyaşlarıyla Gelen Güzellik Tacı

Gözyaşları eşliğinde güzellik tacını takan Shiino, tartışmalara değinerek, "Her zaman ırk bariyerleri oldu ve bir Japon olarak kabul edilmek zordu" ifadelerini kullandı. Model, kendi deneyimleri üzerinden Japon toplumundaki önyargıları ve zorlukları vurgulayarak duygusal bir açıklama yaptı.

Ariana Miyamoto'nun Ardından Gelen Tartışma

Carolina Shiino'nun zaferi, Ariana Miyamoto'nun 2015'te Japonya güzeli seçilerek ülkenin ilk melez güzellik kraliçesi olmasından 10 yıl sonra geldi. Miyamoto'nun zaferi de benzer tartışmalara yol açmıştı ve Shiino'nun ebeveynlerinden hiçbirinin Japon olmaması bu kez odak noktası oldu.

Sosyal Medya ve Kamuoyu Tepkisi

Sosyal medya üzerindeki tepkilerde, bir kullanıcı, "Japonya güzeli olarak seçilen bu kişi, yüzde 100 Ukraynalı. Güzel olduğunu anlıyorum ama bu 'Japonya güzeli'. Japonluk bunun neresinde?" diyerek eleştiri yaptı. Başka bir yorumda ise, "Yarı Japon olsaydı kesinlikle bir problem yoktu. Ama etnik olarak yüzde sıfır Japon ve hatta Japonya'da bile doğmamış" şeklinde görüş belirtildi.