Ebrar Sitesi'nin müteahhidi olan din kültürü öğretmeni 81 yaşındaki Tevfik Tepebaşı, duruşmada yaptığı savunmada, inşaat işlerinden anlamadığını belirterek, "Ben öğretmenim. İnşaattan anlamam. Ne ile suçlandığımı anlamış değilim. İnşaatları yaparken siteyi yaptıran kooperatiflerin yönetim kurullarında olup imza yetkisi bulunan herkesle beraber hareket ettik. Ben tek başıma bir şey yapmadım, kararların hepsi yönetim kurullarınca alındı. Ben herkesi ev sahibi yaptım, herkesin gözünde o zamanlar itibar sahibiydim ancak şimdi tek hedef gösterilen ben oldum. Beraatimi talep ediyorum." şeklinde kendini savundu.

Duruşmanın Detayları

Ebrar Sitesi'nde en çok can kaybının yaşandığı B blok hakkındaki duruşma, Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme başkanı Turgay Çorak'ın görev yaptığı duruşmada müteahhit Tevfik T. ve diğer sanıklar, tutuklu bulundukları farklı cezaevlerinden online olarak ifade verdiler. Tutuklu sanıklardan müteahhit Tevfik T., 11 dosyadan 4'ünde tutuklu olduğunu belirterek, diğer dosyadan da tutuklanmasına karar verildiğini ifade etti.

Müştekilerin Avukatından Açıklama

Müştekilerin avukatlarından Şuayip Bolat, duruşma sonrasında yaptığı basın açıklamasında, Ebrar Sitesi davasının önemli sorunlarından biri olarak eksik belgeleri ve bilirkişi raporlarındaki çelişkileri gösterdi. Ayrıca, Ebrar Sitesi'nin yapıldığı bölgenin mikro bölgeleme çalışmalarında riskli olarak tespit edildiği halde bilirkişi raporlarında bu riskin yeterince değerlendirilmediği ve çelişkilerin bulunduğu belirtildi.

Duruşma sonunda tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, malvarlıklarına tedbir konulması talebi reddedildi. Mahkeme, duruşmayı 28 Mart 2024 tarihine erteledi. Ebrar Sitesi davasında toplamda 22 bloktan 18'inin yıkılması sonucu meydana gelen büyük felakette, mahkeme sürecinin sorumlu kişilerin adalete hesap vermesi için etkili bir şekilde devam etmesi beklenmektedir.