Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi esnafları, depremin yıl dönümünde yaşanan acıları hatırlatarak, 6 Şubat tarihinde işyerlerini bir gün süreyle kapalı tutma kararı almıştı. Esnafların büyük bir çoğunluğu bu karara uyarak, deprem şehitlerini anma amacıyla bir günlük yas tuttular.

40. Cadde Esnaflarıyla Bir Araya Geldiler

7 Şubat Çarşamba günü ise 40. cadde esnafları, deprem şehitleri anısına bir etkinlik düzenleyerek sanayi esnafıyla bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, deprem şehitleri için dualar edilirken, anma programına şehir protokolü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılım sağladı.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Diğer Yetkililer Programda Hazır Bulundu

Programa, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Onikişubat İlçe Müdürü Kadir Gemci, Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Ali Aksu, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Müdürü Hacı Mehmet Çiçek, Bilgi İşlem Müdürü Göktuğ Kara, Teknik Makine Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Yaman, Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği Başkanı Halil Yaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sanayi esnafı katılım sağladı.

Umutsuzluğa Yer Vermeyen Bir Dayanışma

Katılımcılar, acı dolu anıları hatırlatarak, "Gerçekten çok büyük acılar yaşadık. Sevdiklerimizi, eşimizi, dostlarımızı toprağa verdik. Bu acıyı tarif etmemiz mümkün değil. Unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadeleriyle duygularını dile getirdiler.